INGREDIENTAI: 250 gramų rikotos sūrio
1 vienetas kiaušinių trynių
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
2 šaukštai ryžių miltų
1 šaukštas cukraus
pagal skonį vanilės
Apvoliojimui:
pagal poreikį ryžių miltų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Rikotą, trynį, cukrų, miltus, vanilę, apelsino žievelę sumaišykite ir užmaišykite tešlą. Imkite po šaukštą tešlos ir formuokite kamuoliukus, juos apvoliokite miltuose ir stikline formuokite varškėčius.
2.
Varškėčius kepkite nedideliame aliejaus kiekyje ant vidutinės kaitros. Kai apkepa viena pusė, apverčiate, o kitą pusę kepate po dangčiu.
3.
Tiekite varškėčius su jogurtu ir uogomis, vaisiais.