INGREDIENTAI: 250 gramų graikiško jogurto
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
220 gramų miltų
200 gramų braškių
200 gramų cukraus
120 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 vienetas citrinų (reikės tik žievelės)
2 šaukšteliai vanilės esencijos
8 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į didelį dubenį supilk jogurtą, po vieną įmušk kiaušinius ir vis išmaišyk.
2.
Supilk vanilės esenciją, tarkuotą citrinos žievelę, suberk cukrų su druską. Vėl viską išmaišyk. Gali plakti elektriniu mikseriu arba gumine konditerio mentele.
3.
Atskirame inde sumaišyk miltus su kepimo milteliais, persijok ir po truputį įmaišyk į kiaušinių ir jogurto plakinį.
4.
Galiausiai įmaišyk aliejų.
5.
Braškes nuplauk, nupjauk kotelius ir supjaustyk apie 1,5 cm dydžio gabaliukais. Suberk į tešlą ir atsargiai įmaišyk.
6.
Išklok pailgą kekso formą (12 x 30 cm) kepimo popieriumi, supilk tešlą, išlygink paviršių.
7.
Kepk apie 1 - 1,5 val. iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje. Kepti tol, kol įkištas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus ir sausas.
8.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių atvėsti formoje.
9.
Išimti ir palikti visiškai atvėsti ant grotelių.