INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo žalių pomidorų
1 kilogramas paprikos
1 kilogramas morkų
500 gramų svogūnų
500 mililitrų vandens
250 mililitrų cukraus
250 mililitrų acto 9%
125 mililitrai aliejaus
3 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus supjaustome griežinėliais ant jų užberiame 2 šaukštus druskos ir paliekame pastovėti 3 valandas.
2.
Morkas sutarkuojame burokine tarka, paprikas supjaustome juostelėmis, svogūnus - pusžiedžiais. Nuo pomidorų nupilam atsiradusį skystį.
3.
Dideliame puode užverdame vandenį, aliejų, cukrų, actą ir likusį šaukštą druskos. Tada suverčiame visas daržoves ir kaitiname, kol užvirs, tuomet verdame 10 - 15 minučių, nuolat pamaišant.
4.
Išvirusias salotas išpilstom į iškaitintus stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais. Žiemą gardžiuosimės prie mėsos ar žuvies patiekalų.