INGREDIENTAI: 1 vienetas obuolių
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų speltų miltų
80 gramų sviesto
50 gramų kukurūzų miltų
2 šaukštai cukraus (nebūtina)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą ištirpiname, atvėsiname.
2.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir druska. Supilame šiek tiek pravėsusį sviestą, supilame pieną. Suberiame speltos ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Masę gerai išmaišome.
3.
Obuolį nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Įmaišome į vaflių tešlą.
4.
Įkaitiname elektrinę vaflinę. Pilame po šaukštą tešlos ir kepame kelias minutes, kol vafliai iškeps.
5.
Iškepusius vaflius pabarsčiau cukraus pudra.
Patarimai:
•
Tiesa, originaliame recepte nebuvo cukraus. Na, aš jo bėriau į tešlą, nes norėjosi saldžių vaflių. Jeigu mėgstate labai labai saldžiai dėkite daugiau nei 2 šaukštus, nes maniškiai vafliai buvo kukliai saldūs.