INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų miltų
60 gramų sviesto
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai grietinės
Varškės kremui:
200 gramų kreminės varškės
1 vienetas kiaušinių (mažesnio)
40 gramų cukraus
25 gramai krakmolo
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
Įdarui:
3 vienetai obuolių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus ir cukrų, sumesti nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą ir maigyti pirštais, iki smulkių trupinių. Sukrėsti grietinę ir kiaušinio trynį, užminkyti tešlą. Pusvalandžiui statyti ją į šaldytuvą.
2.
Kitame dubenyje išplakti visus varškės kremui skirtus produktus.
3.
Pasiruošti nedidelę apvalią atsegamą kepimo formą (maniškė 22 cm.), jos apačią iškloti kepimo popieriumi. Tada dėti tešlą ir pirštų galiukais išformuoti ~1/2 cm storio pyrago pagrindą, su neaukštais kraštais. Sukrėsti varškės kremą ir tolygiai jį paskirstyti.
4.
Iš obuolio išpjaustyti nedidelius 'lapelius' ir pradedant nuo pyrago centro kaišioti į varkės kremą, kuo labiau į kraštus, tuo 'lapeliai' gali būti didesni, ilgesni (šiam reikalui aš sunaudojau du ir puse obuolio). Pyrago viršų pabarstyti cinamonu bei cukrumi ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 180 C temperatūros, kepti ~40-50 min. (laiką stebėti!). SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.