INGREDIENTAI: Tešlai:
125 mililitrai pieno
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
50 gramų miltų
0.5 pakelio vanilinio cukraus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kakavos
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kremui:
160 gramų varškės
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
Įdarui:
100 gramų aviečių
Padažui:
50 gramų aviečių
0.5 šaukšto cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai kiaušinį išplakti su pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įberti miltus, kepimo miltelius, kakavą, truputį druskos ir viską gerai išplakti. Palikti 10 minučių pastovėti.
2.
Kremui varškę išplakti su cukrumi, grietinėlę išplakti atskirai ir atsargiai įmaišyti į varškę. Padėti į šaldytuvą.
3.
Padažui 50 gramų aviečių sutrinti su cukrumi ir perkošti per sietelį.
4.
Įdarui skirtas avietes nuplauti ir nusausinti.
5.
Iš tešlos iškepti du blynus, atvėsinti. Tada užtepti varškės kremą, uždėti avietes ir suvynioti. Patiekti su aviečių padažu.