TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kremiškas sūrio tortas su bananais
Sūrio tortas pyrgas su bananais

Porcijų skaičius: 16


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
250 gramų sausainių (pvz., Selga)
180 gramų sviesto (tirpinto)
50 gramų lazdyno riešutų (kapotų)
Įdarui:
2 vienetai bananų (didelių)
700 gramų maskarponės sūrio
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių (didelių ar 4 mažų)
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
3 riekės citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

2.
Paruoškite pagrindą. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinių. Sumaišykite su kapotais lazdynų riešutais ir tirpintu sviestu, kol neliks sausų produktų ir gausite lipnius trupinius.

3.
Paruošta mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

4.
Kol pagrindas kepa, paruoškite bananinį įdarą. Į dubenį sudėkite bananus, supilkite citrinų sultis ir suberkite rudąjį cukrų. Maisto smulkintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Atidėkite į šalį.

5.
Kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite maskarponės sūrį, cukrų ir kukurūzų krakmolą iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami masę. Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite trintų bananų masę ir dar kartą gerai išmaišykite.

6.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą ant iškepusio sausainių pagrindo.

7.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120°C ir kepkite dar 90 minučių, kol sūrio tortas, pajudinus kepimo indą, kraštuose bus tvirtas, o centre dar šiek tiek judės.

8.
Išjunkite orkaitę, praverkite jos dureles ir tortą palikite joje, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas, o geriausiai – per naktį.

9.
Atšalusį ir sutvirtėjusį tortą išimkite iš kepimo formos.

10.
Paruoškite grietinėlę papuošimui. Į dubenį riebią grietinėlę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purių putų. Toliau plakdami, po truputį suberkite cukrų. Išplakite iki standžių putų.

11.
Papuoškite tortą. Kremą, skirtą papuošimui, sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu. Ant torto paviršiaus išspauskite kremo kauburėlius. Citriną supjaustykite gabalėliais ir įspauskite juos į kremo kauburėlius.



Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje



admin · 2023-03-30 09:00 · 280 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt