INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
8 vienetai pievagrybių
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai perlinių kruopų
1 skiltelė česnako
2 vienetai lauro lapų
1 šaukštas petražolių (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
2 litrai vandens
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas kiaušinių (mažo arba tik trynio)
2 šaukštai kvietinių miltų (arba maltų džiūvėsėlių)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perlines kruopas aš visada nuplaunu ir užpilu vandeniu, taip palieku brinkti per naktį (daug greičiau išverda).
2.
Bulves ir morkas nuskutame, svogūną ir česnaką nulupame. Bulves supjaustome kubeliais, morkas griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabalėliais.
3.
Bulves suberiame į puodą su perlinėmis kruopomis, supilame vandenį, įmetame lauro lapelius ir užkaičiame sriubą virti.
4.
Faršui į maltą kiaulieną įmušame kiaušinį, suberiame miltus, druską ir žiupsnį pipirų ir gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis gnybiame nedidelį gabalėlį faršo ir formuojame rutuliukus - kukuliukus.
5.
Pavirus sriubą apie 10 min., sudedame mėsos kukuliukus.
6.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame morkas, svogūną, česnaką ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
7.
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome į kelias dalis. Suberiame į keptuvę su daržovėmis. Pakepiname dar keletą minučių. Keptuvės turinį verčiame į puodą.
8.
Sriubą pagardiname druska ir pipirais. Pabaigiame virti. Pabarstome smulkintomis petražolėmis.