INGREDIENTAI: 100 gramų kukurūzų miltų
100 gramų kvietinių miltų (naudojau EKSTRA)
200 mililitrų pieno (šalto)
200 mililitrų vandens (šalto)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
3 žiupsneliai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kokoso drožlių
2 šaukštai razinų
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
30 gramų aliejaus (arba sviesto)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
šiek tiek malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius paplakti su žiupsniu druskos, keliais žiupsniais cukraus. Supilti vandenį, vis plakant, pieną. Įsijoti, maišant, miltus, įmaišyti aliejų. Tešlą palikti pastovėti bent 10 min.
2.
Keptuvę patepti aliejumi, įkaitinti. Į įkaitintą keptuvę lieti samtelį tešlos, tolygiai paskirstyti. Kai apkeps viena pusė, apverst ir kept kitą pusę. Taip iškepti visus lietinius.
3.
Įdarui kiaušinį gerokai paplakti su druska ir vaniliniu cukrumi, sudėti varškę, grietinę, suberti kokosų drožles, razinas, išmaišyti. Beje, geriausia varškės įdarą pasigaminti tuo metu, kai stovi tešla, nes razinos, kokosų drožlės irgi pamirksta masėje.
4.
Vynioti į blynus įdaro. Aš dariau pailgus blynus.
5.
Galima kepti orkaitėje arba uždengtoje keptuvėje su aliejumi, apverčiant. Aš kepiau keptuvėje su aliejumi, ant mažos ugnies, iš abiejų pusių, kol apskrus, apie 15 min.
6.
Supjausčiau pabarsčiau cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!