INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos filė
200 gramų makaronų (naudojau spalvotus kaspinėlius)
6 vienetai pievagrybių
1 vienetas poro
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
50 gramų čederio sūrio
1 šaukštelis prieskonių vištienai
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis kario
1 šaukštelis prieskonių (padažams)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos filė supjaustome kąsnio dydžio plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais, vištienos prieskoniais, kariu. Paliekame šiek tiek marinuotis.
2.
Užkaičiame virti makaronus gerai pasūdytame vandenyje. Neperverdame.
3.
Svogūną, porą ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. Pievagrybius supjaustome riekelėmis, cukiniją griežinėliais.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintą svogūną, česnaką, porą, tarkuotą morką. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Sudedame vištieną ir pakepiname apie 7 min. Suberiame pievagrybius, cukiniją. Įpilame grietinėlės, pabarstome druska, pipirais, padažų prieskoniais ir patroškiname dar 5 min. Sudedame išvirtus makaronus, užtarkuojame sūrio. Viską gerai išmaišome.