TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Karšti tortilijų ir sūrio kąsneliai
Karšti tortilijų suktinukai

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
5 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio)
200 gramų varškės užtepėlės (arba kreminio sūrio, mes naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su žalumynais)
2 saujos kietojo sūrio (ar kitokio mėgiamo, mes naudojome Vilvi Grand reserve)
1.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 3-4 išspaustų skiltelių česnako)
1.5 šaukštelio sezamo sėklų (nebūtina)
1 šaukštelis svogūnų mitelių (nebūtina)
Kepimui:
2 šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškės užtepėlę sumaišyti su česnako milteliais, svogūnų milteliais ir sezamų sėklomis (jei naudojate). Šią masę tolygiai paskirstyti ant tortilijų. Ant viršaus užbarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio.

2.
Tortilijas labai standžiai susukti, galiukus nupjauti. Kiekvieną tortiliją supjaustyti į 5-6 gabalėlius.

3.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Sudėti tortilijų kąsnelius ir kepti 1–2 minutes iš vienos pusės (arba iki gražiai paruduos). Tada apversti ir apkepti iš kitos pusės.

4.
Kąsnelius skaniausia patiekti šiltus, bet gardūs jie ir atvėsę.


Patarimai:

Varškės užtepėlę šiems kąsneliams naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kaitinant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį ar kreminį sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiamas skonis ir tekstūra mums patinka dar labiau.




admin · 2023-03-27 09:00 · 291 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt