INGREDIENTAI: 4 kilogramai agurkų
1 kilogramas cukraus
720 mililitrų acto 9%
16 šaukštų aliejaus
2 galvos česnako
8 šaukštai druskos
2 šaukštai aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais - galima pjaustyti juostelėmis, riekelėmis. Tuomet dėti į dubenį, užberti druska, gerai išmaišyti ir leisti pastovėti 6 valandas. Kai pastovės, susidariusį skystį išpilti.
2.
Ant agurkų berti aitriųjų paprikų miltelių, dėti traiškytas česnakų skilteles, pilti actą, aliejų, berti cukrų ir viską gerai išmaišyti.
3.
Palikti pastovėti 12 valandų, tuomet agurkus sudėti į švarius stiklainius, užpilti marinatu ir užsukti steriliais dangteliais.
4.
Laikyti galima ir šaldytuve, ir rūsyje.