INGREDIENTAI: 100 gramų pekano riešutų
100 gramų migdolų
5 vienetai džiovintų datulių (be kauliukų, „Medjoul“)
pagal poreikį pieno (bet kokios rūšies)
40 gramų cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
1 šaukštelis golden chlorella milteliai
0.5 šaukštelio malto cinamono
Glajui:
50 gramų cukraus pudros
pagal poreikį pieno (bet kokios rūšies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišykite riešutus, datules, cinamoną, "Golden Chlorella" miltelius, cukraus pudrą, citrinų sultis virtuviniame kombaine. Pamažu pilkite pieną, kol susidarys rupi tešla. Per ilgai nemaišykite tešlos, joje turi matytis riešutų gabalėliai.
2.
Anti miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug pusės centimetro storio tešlą. Galite naudoti miltus be glitimo, kukurūzų krakmolą arba cukraus pudrą. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
3.
Kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5–7 minutes, tuomet leiskite jiems visiškai atvėsti ir tik tada dekoruokite glaistu.
4.
Glaistui cukraus pudrą suberkite į dubenėlį. Pamažu pilkite pieną, kol susidarys tiršta masė. Skirtingų rūšių pienui reikalingas skirtingas pudros kiekis. Jei norisi spalvų, įdėkite maistinių dažų arba natūraliai dažančių priedų - aviečių sirupo, mėlynių, ciberžolių, „Golden Chlorella“ miltelių, kakavos. Papuoškite glajumi sausainius.