INGREDIENTAI: 500 gramų morkų
100 gramų imbiero
10 šaukštų cukraus (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkas ir imbierą sutarkuojame smulkia tarka. Jeigu tarkuojant morkas atsiranda daug skysčio, jį nupilkite.
2.
Suberiame cukrų, gerai išmaišome ir masę paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pirštais spausdami suformuojame daugmaž 1 centimetro storio stačiakampį.
3.
Džioviname iki 75 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 valandas. Tada supjaustome kvadratėliais, apverčiame ir dar džioviname 5-6 valandas.
4.
Išdžiovintus saldainukus perdedame į stiklainius ar kitokius sandarius indelius ir laikome sausoje vietoje. Taip jie išsilaiko tikrai ilgai.