TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 11:32
Minkštutėliai žagarėliai su kefyru (be kiaušinių)
Žagarėliai su kefyru

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
800 gramų miltų
500 mililitrų kefyro
150 gramų grietinės (riebios)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Kepimui:
1 litras aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų berkite tiek, kad tešla būtų minkoma, neliptų prie rankų, tik jų nepadauginkite. Tikslus miltų kiekis gali ir šiek tiek skirtis nuo užrašyto, nes miltai miltams nelygūs.

2.
Suminkykite tešlą (žagareliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant butu daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 val. į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).

3.
Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.

4.
Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Išėmus, dėkte ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!




admin · 2023-03-24 12:00 · 396 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt