AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė cukraus
180 gramų sviesto (tirpinto)
175 mililitrai vandens (karšto)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų maskarponės sūrio
180 mililitrų skysto medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava.
2.
Išplakti kiaušinius šakute, suberti cukrų, miltų mišinį, įpilti karšto vandens, ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
3.
Į keksiukų formeles ar į keksiukų formelę, išklotą popierinėmis formelėmis, supilti paruoštą tešlą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minutes. Iškepus keksiukus išimti iš orkaitės. Atvėsinti.
5.
Kremui maskarpone su grietinėle ir skystu medumi suplakti elektriniu plakikliu, galima įmaišyti maistinių dažų. Sudėti į konditerinį maišelį.
6.
Kremu puošti atvėsusius keksiukus. Galima dar papuošti šokolado gabaliukais, riešutais.
Patarimai:
•
Stiklinė 250 ml.