INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių
250 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai speltų miltų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį uogų
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir druską.
2.
Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Įmaišome į varškėčių masę.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame varškėčius ir kepame ant silpnos kaitros iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.
4.
Pabarstome cukraus pudra. Patiekiame su šviežiomis uogomis.