INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai aliejaus
70 gramų sviesto
11 gramų sausų mielių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis druskos
Aptepimui:
1 šlakelis pieno
pagal poreikį cukraus
pagal poreikį maltos ciberžolės
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį pilti pieną, berti cukrų, mieles, 2 šaukštus miltų ir išmaišyti. Padėti į šiltą vietą iki kol pakils. Kai pakils, pilti sviestą.
2.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, išplakti, supilti į dubenį su mielėmis, berti druską, aliejų ir likusius miltus. Minkyti tešlą, ji turi būti minkšta ir maloni. Paruoštą tešlą dėti į šiltą vietą maždaug valandai, kad pakiltų.
3.
Kai tešla pakils, padalinti į 16 lygių dalių. Kiekvieną dalį suformuoti į piršto storio volelius, susukti, tuomet sujungti galiukus, kad būtų apvalūs riestainiai.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus riestainius ir dar palikti šiltoje vietoje, kad šiek tiek pakiltų.
5.
Aptepimui į dubenėlį įpilti pieną, berti cukrų, ciberžolę, išmaišyti ir aptepti riestainius. Pabarstyti sezamu.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes iki kol gražia paruduos.