INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių, virtų)
150 gramų silkių filė
2 vienetai morkų (virtų)
2 vienetai virtų burokėlių (didesnių arba 3 mažesnių)
2 vienetai obuolių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves, morkas, kiaušinius, obuolius ir burokėlius sutarkuoti burokine tarka. Dalį burokėlių tarkavau smulkia tarkos puse.
2.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu.
3.
Torto sluoksniavimui ant lėkštės dėti konditerinį žiedą (naudojau 18 cm skersmens). Tuomet pirmu sluoksniu dėti tarkuotas bulves, pabarstyti druska, užtepti majonezu, tuomet dėti morkas, berti žiupsnelį druskos, aptepti majonezu. Po to dėti silkę su svogūnais, vėl aptepti majonezu, sudėti tarkuotus obuolius, aptepti majonezu, sudėti tarkuotus kiaušinius ir vėl aptepti majonezu. Paskutinis sluoksnis turit būti burokėlių. Ant pat viršaus sudėjau smulkia tarka tarkuotus burokėlius.
4.
Prieš tiekiant, konditerinį žiedą nuimti. Galima papuošti graikiškais riešutais, spanguolėmis, žalumynais ar kitais norimais priedais, o jei norisi, galima ir nepuošti, atrodys taip pat šventiškai.