INGREDIENTAI: 120 gramų čederio sūrio
2 vienetai kiaušinių
115 gramų kvietinių miltų
110 gramų sviesto (minkšto)
1 saujelė pekano riešutų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio provanso žolelių
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
pagal poreikį provanso žolelių
pagal poreikį saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį maltų kajeno pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sūrį sutarkuokite, sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais.
2.
Į dubenį dėkite du kiaušinius (juos šiek tiek paplakite), tada berkite miltus, kajeno pipirus, Provanso žoleles, saldžią papriką, kepimo miltelius, sūrį, druską bei dėkite sviestą. Viską kartu išmaišykite iki vientisos konsistencijos masės. Masė bus lipni, bet tokia ir turi būti.
3.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį (maždaug 4-5 cm skermens). Ritinius susukite į kepimo popierių/pergamentą ir dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, o geriausia nakčiai.
4.
Aptepimui išplakite kiaušinį.
5.
Užšalusius tešlos ritinius supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais, aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite saldžios paprikos milteliais bei provanso žolelėmis. Dėkite po pusę pekano riešuto ant kiekvieno sausainio, šiek tiek įspauskite riešutą į tešlą.
6.
Kepkite sausainius iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Leiskite atvėsti ant skardos.