TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Nekeptas varškės pyragas su uogiene
Nekeptas varškės pyragas su uogiene

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
300 gramų grietinės (15% )
250 gramų varškės 9%
250 gramų juodųjų serbentų uogienės (arba kita mėgstama)
150 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
Pagrindui:
110 gramų datulių (be kauliukų)
100 gramų kokoso drožlių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Užvirinkite vandenį.

2.
Datules sudėkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 minučių pastovėti, kad suminkštėtų ir išbrinktų. Tuomet jas nukoškite.

3.
Į elektrinį trintuvą sudėkite datules, suberkite kokoso drožles ir malkite iki kol masė taps vientisa.

4.
Su nusegamais kraštais torto formos dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.

5.
Sudėkite susmulkintas datules su kokoso drožlėmis į formą ir mentele ar rankomis gerai prispauskite prie dugno.

6.
Želatiną suberkite į puodelį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių pastovėti, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir palikite pravėsti.

7.
Į elektrinį trintuvą sudėkite varškę, grietinę, uogienę ir viską sutrinkite iki purios masės. Tuomet supilkite ištirpintą, jau atvėsusią želatiną ir dar kartą gerai viską išplakite.

8.
Išplaktą masę supilkite ant paruošto datulių ir kokoso drožlių pagrindo.

9.
Dėkite į šaldytuvą bent 5 valandoms, o geriausia per visą naktį, kad sustingtų.


Patarimai:

Naudojau 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.


Vietoje uogienės galima naudoti ir sutrintas šaldytas uogas.




admin · 2023-03-22 21:00 · 278 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt