INGREDIENTAI: 500 gramų menkių filė
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai poro (tik baltosios dalies)
1 litras žuvies sultinio (arba daržovių)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek druskos
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Menkės file supjaustome dideliais gabalėliais.
2.
Sultinį supilame į puodą, įdedame lauro lapelį ir užverdame. Tada sudedame žuvies gabalėlius, verdame 5 min. Po to išimame žuvies gabalėlius iš sultinio ir atidedame į šalį. Sultinį taip pat atidedame į šalį.
3.
Bulves nuskutame, supjaustome dideliais gabalėliais. Porą taip pat supjaustome dideliais gabalėliais.
4.
Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus. Sudedame bulves ir porus, kepiname ant vidutinės ugnies kelias minutes.
5.
Tada daržoves sudedame į sultinį ir verdame apie 20 min, kol bulvės suminkštėja.
6.
Česnakus nulupame, supjaustome griežinėliais.
7.
Keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, sudedame česnakus, kepiname ant silpnos ugnies, kol apskrunda. Tada suberiame paprikos miltelius, išmaišome ir pakepiname kelias sekundes (daugiau nereikia, kad neprisviltų).
8.
Česnakų ir paprikos miltelių mišinį sudedame į sriubą. Po to į sriubą sudedame žuvies gabalėlius, išmaišome, paverdame kelias minutes ir galime patiekti. Skanaus!