TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Varškės apkepas be cukraus
Varškės apkepas be cukraus

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
500 gramų varškės
300 mililitrų pieno (karšto)
5 vienetai kiaušinių
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai agavos sirupo
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manų kruopas užpilti karštu pienu (200 ml). Palikti brinkti, kol paruošite likusius produktus.

2.
Kiaušinių trynius gerai išplakti su sirupu. Varškę sumaišyti su trynių plakiniu.

3.
Krakmolą užpilti 100 ml pieno, gerai išmaišyti. Krakmolą supilti į varškės masę. Gerai išmaišyti. Į gautą masę supilti išbrinkusias manų kruopas. Jei norite, kad apkepas būtų lyg kremas (be grūdelių), prieš įmaišydami plaktus baltymus, sutrinkite masę trintuvu (blenderiu).

4.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę.

5.
Kepimo formą (naudojau apvalią, atsegamais kraštais tortinę formą, 24 cm skersmens) patepti sviestu ar aliejumi, galima prieš tai iškloti kepimo popieriumi. Supilti masę ir kepti vidurinėje orkaitės lentynoje 45–55 min. 180°C įkaitintoje orkaitėje (apkepą reikia statyti į jau įkaitintą orkaitę). Apkepas skanus su natūraliu jogurtu, kas mėgsta saldžiai – labai tinka su uogiene.




admin · 2023-03-21 12:00 · 255 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt