INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas bulvių (virtų)
300 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 sauja parmezano sūrio (tarkuoto)
1 žiupsnelis viso grūdo kvietinių miltų
Padažui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų parmezano sūrio
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
100 gramų sūrio (naudojau ementalio)
100 gramų sūrio (naudojau ,,Fontina DOP")
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išvirusias bulves nulupame ir sutriname. Iš trintų bulvių suformuojame „šulinėlį“, suberiame miltus, tarkuotą parmezano sūrį, kiaušinį ir viską gerai išminkome iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
2.
Paberiame miltų ant stalo ir rankomis iškočiojame 2-3 cm storio dešrele. Supjaustome jas 1-2 cm storio gabaliukais. Braukiame per specialią gnocchi tarką ir metame į pasūdytą vandenį. Verdame 1-2 minutes.
3.
Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame grietinėlę. Beriame sūrį ir gerai išmaišome. Pakartojame tą patį su kitais sūriais. Pagardiname druska ir pipirais. Į sūrio padažą dedame gnocchi virtinukus, papuošiame žalumynais ir parmezanu.