TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Lietuvos įstojimo į NATO diena Didysis penktadienis
Gaivus braškinis-apelsininis tortas su varškės kremu
Gaivus braškinis-apelsininis tortas su varškės kremu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
60 gramų miltų
60 gramų krakmolo
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kremui:
600 gramų braškių
400 gramų varškės
375 mililitrai apelsinų sulčių (šviežių)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
10 vienetų želatinos lapelių (arba 18 gramų smulkios želatinos)
šiek tiek apelsino žievelės
Papuošimui:
šiek tiek braškių
šiek tiek apelsinų
šiek tiek pistacijų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi, įberti žiupsnelį druskos. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą ir viską gerai išmaišyti.

2.
Tešlą supilti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Biskvitą atvėsinti ir perpjauti per pusę.

3.
Želatiną užmerkti vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

4.
300 mililitrų sulčių, varškę, cukrų ir tarkuotą apelsino žievelę gerai išplakti, plona srovele supilti želatiną ir dar paplakti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės kremą.

5.
Braškes nuplauti ir supjaustyti.

6.
Biskvito lakštus sudrėkinti apelsinų sultimis, dėti pirmą lakštą į torto formą, ant jo 1/3 kremo, supjaustytas braškes, vėl biksvitą ir ant viršaus likusį kremą. Palikti šaldytuve 4 valandoms, kad sustingtų ir puošti pagal savo fantaziją.




admin · 2023-03-20 03:00 · 154 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt