INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos
5 vienetai bulvių
3 vienetai morkų
1 vienetas salierių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai kvietinių miltų
4.5 stiklinės jautienos sultinio
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek prieskoninių žolelių
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek česnako granulės
šiek tiek vorčesterio padažo
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautieną supjaustome gabalėliais, pamarinuojame su druska ir vorčesterio padažu, leidžiame pastovėti bent 3-4 valandas.
2.
Į keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, dedame jautieną ir apkepame. Kai jautiena apkepa, perdedame ją į puodą. Tada į keptuvę pilame šiek tiek vandens, mentele pamaišome, kad neliktų nieko nuo jautienos, ir tą vandenį pilame į puodą su jautiena.
3.
Svogūną supjaustome smulkiai. Morkas ir salierą supjaustome kubeliais.
4.
Į keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, dedame pjaustytas daržoves ir pakepame kelias minutes. Dedame 2 šaukštus miltų, pamaišom ir apkepiname. Viską sudedame į puodą su jautiena.
5.
Bulves supjaustome kubeliais.
6.
Į puodą beriame druskos, paprikos miltelius, česnako granules, žoleles, lauro lapus, užpilame 4-5 puodeliais jautienos sultinio. Viską gerai išmaišome, užverdame ant ankštos temperatūros. Kai užvirs, sumažiname kaitrą iki pačios mažiausios ir troškiname 2-2,5 valandos. Likus 30 minučių iki troškinimo pabaigos sudedame bulves.