INGREDIENTAI: 180 gramų kvietinių miltų (naudojau paprastus aukščiausios rūšies)
160 gramų rudojo cukraus (arba paprasto baltojo)
120 gramų avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
120 gramų sviesto (mikšto, kambario temperatūros)
1 vienetas obuolių (didesnio)
1 vienetas kiaušinių (M arba L dydžio)
0.5 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Į dubenį berti miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, kepimo miltelius ir išmaišyti.
3.
Į kitą dubenį dėti minkštą kmbario temperatūros sviestą, berti cukrų ir elektriniu plaktuvu išplakti iki purumo (jei plaktuvo neturite, gerai išmaišykite šaukštu). Įmušti kiaušinį, berti vanilinį cukrų ir išmaišyti. Suberti miltų ir avižų mišinį, permaišyti.
4.
Obuolį nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais, geriausia pjaustyti kuo mažesniais. Apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti į dubenį su tešla, išmaišyti.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Imti maždaug du šaukštus paruoštos tešlos, suformuoti kamuoliuką ir dėti ant kepimo formos paliekant 4 cm tarpus. Paruoštus rutuliukus šiek tiek paploti, kad būtų labiau plokšti.
6.
Kepti įkaitintos iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitės viduryje apie 14 - 15 minučių iki sutvirtės. Labai svarbu neperkepti, nes vėsdami jie dar labiau sutvirtės, tad jei perkepsite, jie nebus minkšti, o labiau traškūs, tad galima rinktis pagal savo skonį - jei mėgstate minkštesnius, kepkite trumpiau, o jei mėgstate labiau traškius ir kietesnius, mirkomus į arbatą, kepkite kiek ilgiau.