INGREDIENTAI: Pagrindui:
1 kilogramas slyviniai pomidorai (gerai sunokusių)
200 gramų vyšninių pomidorų
125 mililitrai daržovių sultinio
2 vienetai svogūnų
1 galva česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis universalūs prieskoniai (naudojome „Vegeta Natur“)
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Papuošimui:
pagal poreikį skrebučių
pagal poreikį čiobrelių
pagal poreikį migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2.
Pomidorus nuplaukite, perpjaukite perpus. Išpjaukite didžiųjų pomidorų šerdis. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, perpjauta puse į viršų. Svogūnus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite tarp pomidorų. Česnako galvą perpjaukite perpus ir dėkite į tą pačią kepimo skardą.
3.
Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi, ruduoju cukrumi, druska ir pipirais.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
5.
Iškeptas daržoves perdėkite į didesnį dubenį ar puodą (išskyrus vyšninių pomidorų puseles, kurių šiek tiek pasilikite sriubos papuošimui). Supilkite ir kepimo metu daržovių išskirtas sultis. Česnako skilteles išspauskite iš lukšto. Į tą patį dubenį supilkite pusę stiklinės sultinio, pagardinkite šaukšteliu „Vegeta Natur“ universalaus prieskonių mišinio.
6.
Visus produktus labai gerai sutrinkite trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros.
7.
Sriubą galite patiekti šiltą arba šaltą. Jei norite patiekti šaltą, atvėsinkite ją iki kambario temperatūros, tuomet perkelkite į šaldytuvą ir šaldykite bent 2-3 valandas ar ilgiau.
8.
Patiekite sriubą su duonos skrebučiais, papuošę keptais pomidorais, šakele šviežių čiobrelių ir kepintų migdolų riekutėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje