INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
90 gramų ruginių miltų (pilno grudo)
90 gramų kvietinių miltų
100 gramų medaus
100 gramų džiovintų spanguolių
90 gramų sviesto (tirpinto)
90 gramų grietinėlės, liesos (arba pieno)
70 gramų apelsinų sulčių
35 gramai migdolų miltų
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio malto kardamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
1 vienetas anyžiaus žvaigždutės
Papildomai:
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Džiovintas spanguoles užpilame karštu vandeniu.
2.
Grietinėlę pilame į nedidelį puodą, dedame anyžiaus žvaigždutę. Šiek tiek pakaitiname. Anyžiaus žvaigždutę išimame.
3.
Į kitą puodą dedame medų, pilame apelsinų sultys ir, maišant, kaitiname, kol medus ištirps. Perpilame į dubenį. Šiek tiek atvėsiname.
4.
Kitame dubenyje sumaišome visus miltus, maltus prieskonius, kepimo miltelius, sodą.
5.
Į dubenį su medumi įmušame kiaušinius, pilame sviestą ir gerai išmaišome. Supilame grietinėlę. Įmaišome miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Įmaišome džiovintas spanguoles, apelsino žievelę.
6.
Sviestą supjaustome mažais gabalėliais.
7.
Tešlą dedame į sviestu pateptas formeles. Į viduriuką dedame supjaustytą sviestą.
8.
Keksiukus kepame iki 165 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Jei kepsite didelį keksą, tuomet 35-40 minučių.
9.
Papuošimui naudojau kreminį sūrį ir uogas.
Patarimai:
•
Džiovintas spanguoles galite keisti kitais vaisiais arba riešutais. Tik riešutus taip pat reikia pamirkyti, kad neištrauktų skysčių iš kekso ir jis nebūtų sausas.
•
Medų galite keisti sirupu - kokosų, klevų, agavų.