INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (minkšto)
160 gramų miltų
130 gramų cukraus
125 mililitrai pieno
50 gramų šokolado
4 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Glajui:
100 gramų šokoladas su riešutais
šiek tiek pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakti su cukrumi, kol bus puri masė, kaip kremo. Įmušti kiaušinius, perplakti, suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir darkart gerai perplakti. Maišant pilti pieną. Turi gautis grietinės tirštumo telša, jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jeigu tirštesnė - įpilkite dar šlakelį pieno. Įmaišyti smulkiais gabaliukais supjaustytą šokolada.
2.
Supilti į keipimo formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių, priklausomai nuo kekso storio. Ar iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į kekso vidurį - jeigu ištraukus bus neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė. Išėmus iš orkaitės leisti atvėsti pirmiausia formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių.
3.
Glajui mikrobangų krosnelėje arba virš garų vonelės ištirpinti šokoladą su riešutų gabaliukais ir sumaišyti su kambario temperatūros pienu, kad gautųsi liejamas glajus. Juo aplieti atvėsusį keksą.