TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kuršėnų vyniotinis su varškės kondensuoto pieno kremu
Kuršėnų vyniotinis su varškės kondensuoto pieno kremu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai kvietinių miltų
Kremui:
250 gramų varškės 9%
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.

2.
Į dubenį su tryniais berti cukrų, išplakti iki kol masė taps balta, įsijoti miltus ir permaišyti mentele.

3.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į trynių masę.

4.
Į kepimo formą ( naudojau 25 × 37 cm) įtiesti kepimo popierių ir supilti paruoštą masę.

5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

6.
Iškepusį biskvitą apversti ant rankšluosčio, nuimti kepimo popierių ir susukti į ritinėlį. Susuktą biskvitą palikti atvėsti.

7.
Varškės kremui į dubenį dėti sviestą ir elektriniu plaktuvu suplakti iki purumo, tuomet supilti kondensuotą pieną.

8.
Į dubenį dėti varškę ir sutrinti elektriniu plaktuvu, kad neliktų gabaliukų, tuomet sudėti į dubenį su sviestu. Viską gerai išmaišyti. Dalį kremo atidėti vyniotinio aptepimui ir papuošimui.

9.
Atvėsusį biskvitą išsukti, sutepti varškės kremu ir vėl susukti į ritinėlį. Aptepti kremu, jei norite, dalį kremo dėti į konditerinį švirkštą ir išspausti ant vyniotinio.

10.
Vyniotinį dėti į šaldytuvą porai valandų, o geriausia visai nakčiai.




admin · 2023-03-15 03:00 · 294 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt