INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai kvietinių miltų
Kremui:
250 gramų varškės 9%
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Į dubenį su tryniais berti cukrų, išplakti iki kol masė taps balta, įsijoti miltus ir permaišyti mentele.
3.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į trynių masę.
4.
Į kepimo formą ( naudojau 25 × 37 cm) įtiesti kepimo popierių ir supilti paruoštą masę.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
6.
Iškepusį biskvitą apversti ant rankšluosčio, nuimti kepimo popierių ir susukti į ritinėlį. Susuktą biskvitą palikti atvėsti.
7.
Varškės kremui į dubenį dėti sviestą ir elektriniu plaktuvu suplakti iki purumo, tuomet supilti kondensuotą pieną.
8.
Į dubenį dėti varškę ir sutrinti elektriniu plaktuvu, kad neliktų gabaliukų, tuomet sudėti į dubenį su sviestu. Viską gerai išmaišyti. Dalį kremo atidėti vyniotinio aptepimui ir papuošimui.
9.
Atvėsusį biskvitą išsukti, sutepti varškės kremu ir vėl susukti į ritinėlį. Aptepti kremu, jei norite, dalį kremo dėti į konditerinį švirkštą ir išspausti ant vyniotinio.
10.
Vyniotinį dėti į šaldytuvą porai valandų, o geriausia visai nakčiai.