INGREDIENTAI: 800 gramų kiaulienos nugarinės
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai džiūvėsėlių
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį druskos (naudojau prancūzišką druską <fleur de selt> praturtintą prieskoninėmis žolelėmis iš druskos namų)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 sauja džiovintų baravykų
1 pundelis krapų
2 šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nugarinę supjaustome gabaliukais, kepti kepsniukams. Pabarstome druska, pipirais. Merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
2.
Gaminame džiovintų baravykų padažą: džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome bent 0,5 val.
3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkintą svogūną. Sudedame džiovintus baravykus. Truputį pakaitiname, supilame grietinėlę, pagardiname druska ir patroškiname apie 5 – 10 min, kol padažas pradės tirštėti. Pagardiname smulkintais krapais.