TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-30 02:46
Nugarinės kepsniukas su džiovintų baravykų padažu
Nugarinės kepsniukas su džiovintų baravykų padažu

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
800 gramų kiaulienos nugarinės
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai džiūvėsėlių
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį druskos (naudojau prancūzišką druską <fleur de selt> praturtintą prieskoninėmis žolelėmis iš druskos namų)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
1 sauja džiovintų baravykų
1 pundelis krapų
2 šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nugarinę supjaustome gabaliukais, kepti kepsniukams. Pabarstome druska, pipirais. Merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.

2.
Gaminame džiovintų baravykų padažą: džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome bent 0,5 val.

3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkintą svogūną. Sudedame džiovintus baravykus. Truputį pakaitiname, supilame grietinėlę, pagardiname druska ir patroškiname apie 5 – 10 min, kol padažas pradės tirštėti. Pagardiname smulkintais krapais.




admin · 2023-03-14 03:00 · 448 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt