INGREDIENTAI: 3 vienetai vištienos krūtinėlės
100 gramų mocarela sūrio
40 gramų saulėje džiovintų pomidorų
1 pundelis špinatų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Padažui:
1.5 šaukšto dižono garstyčių
1.5 šaukšto baltojo vyno acto
3 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba kitų prieskoninių žolelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti garstyčias, pilti baltojo vyno actą, berti cukrų, itališkas žoleles, druską, pipirus, pilti aliejų ir išmaišyti.
2.
Vištienos krūtinėles įpjauti, bet ne iki galo, o tiesiog padaryti "kišenėlę". Vištienos krūtinėles iš visų pusių aptepti paruoštu padažu, nepamirškite aptepti ir įpjovų.
3.
Sūrį supjaustyti griežinėliais.
4.
Į paruoštas įpjovas sudėti saulėje džiovintus pomidorus, sūrio griežinėlius ir špinatų lapelius. Sutvirtinti mediniais pagaliukais kraštus, kad sandariau laikytųsi.
5.
Į keptuvę (kurią galima naudoti kepimui orkaitėje, bet jei neturite tokios, kepkite paprastoje, o tuomet perdėkite į kepimo indą, kurį naudojate kepant orkaitėje) įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti vištienos krūtinėles ir kepti iš kiekvienos pusės po 2 minutes ant stiprios ugnies iki kol gražiai apskrus.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol vištiena iškeps.