INGREDIENTAI: 600 gramų vištienos faršo (arba kito mėgstamo)
250 gramų ryžių (virtų)
2 šaukštai grietinės (ar riebaus jogurto)
3 skiltelės česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Viršui:
200 gramų sūrio (tarkuoto)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti faršą, ryžius, grietinę, įspausti česnako, pabarstyti druska, pipirais ir gerai išminkyti. Formuoti nedidelius kotletus.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti kotletus ir apkepti po porą minučių iš abiejų pusių. Atidėti.
3.
Morkas sutarkuoti, svogūną susmulkinti arba sutarkuoti.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir suberti morkas, svogūnus. Kepti vis pamaišant apie 10 minučių.
5.
Į kepimo formą sudėti apkeptus kotletus, ant kotletų viršaus dėti morkų ir svogūno masės ir pabarstyti sūriu. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 - 30 minučių, priklausomai nuo kotletų dydžio.