INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai kiaušinių baltymų
110 gramų miltų
100 gramų cukraus
90 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
1.5 šaukšto jogurto, natūralaus
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
250 mililitrų braškių (smulkintų)
50 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas vandens (šilto)
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 vienetai braškių
5 šaukštai cukraus pudros
1.5 šaukšto vanilinio pudingo milteliai (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui braškes sudedame į puodą storesniu dugnu, kaitiname ant vidutinės ugnies 5 minutes, vis pamaišant. Krakmolą sumaišome su vandeniu. Tada į braškes supilame cukrų, ištirpdintą krakmolą, kaitiname 2 minutes, vis maišant. Braškių masė turėtų būti gana tiršta. Supilame įdarą į indelį ir paliekame atvėsti.
2.
Keksiukai – sviestą ištirpiname mikrobangėje, paliekame truputį pravėsti. Viename inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Sviestą gerai išplakame su cukrumi, tada sudedame kiaušinių baltymus, pieną, jogurtą ir vanilės ekstraktą, gerai išplakame. Po to pamažu įsijojame miltus ir maišome tešlą, kol nelieka gumulėlių. Į keksiukų kepimo formeles išdėliojame 6 keksiukų popierėlius, į juos po lygiai padaliname tešlą.
3.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikriname mediniu dantų krapštuku – įduriame krapštuką į keksiuko centrą, jei krapštukas švarus – tuomet keksiukai iškepę, jei ne, tada dar šiek tiek pakepkite. Kai keksiukai iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
4.
Kiekvieno keksiuko viduryje išpjauname maždaug 3-4 cm gylio apvalią duobutę, į ją įdedame šiek tiek braškių įdaro, uždengiame nupjauta keksiuko kepurėle.
5.
Grietinėlės kremas – braškes sudedame į kokteilinę arba maisto trintuvą ir sutriname iki braškių piure. Į vieną didesnį dubenį supilame grietinėlę, cukrų, įdedame vanilės pudingo miltelių, plakame elektriniu plaktuvu, kol grietinėlė sutirštėja (nebekrenta nuo plaktuvo šluotelių). Kai grietinėlė pradeda tirštėti, vis patikrinkite ar nekrenta nuo plaktuvo šluotelių ir ar yra pakankamai standi, kitaip galite per ilgai plakti ir grietinėlė sušoks į gumulėlius. Šaukštu įmaišome braškių piure į grietinėlę. Grietinėlės kremą iškart uždedame ant keksiukų (galima papuošti braške) ir patiekiame. Uždengtus keksiukus laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Skanaus!