INGREDIENTAI: 360 gramų tuno aliejuje (apytikriai, 2 skardinės)
200 gramų pilno grūdo makaronai
200 gramų geltonų vyšninių pomidorų
1 vienetas avokadų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų puskiečio sūrio (su džiovintais pomidorais)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kokybiško)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Makaronus išverdame gerai pasūdytame vandenyje. Nukošiame ir apšlakstome šaukštu kokybišku alyvuogių aliejumi.
2.
Kiaušinius išverdame iki norimo kietumo. Salotose man skaniau, kai jie būna kietos konsistencijos ir tvirti. Atvėsusius kiaušinius supjaustome skiltelėmis.
3.
Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais. Avokadą perpjauname per pusę, išimame kaulą, išskobiame minkštimą ir supjaustome riekelėmis. Sūrį supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Pomidorus perpjauname per pusę.
4.
Į lėkštes dedame makaronų, tuną, kiaušinius, avokadą, pomidorus, svogūną. Pabarstome druska ir apšlakstome aliejumi.