INGREDIENTAI: 300 mililitrų vandens (karšto)
150 gramų avižinių dribsnių (stambesnių)
1 vienetas cukinijų (jaunos, nedidelės)
1 vienetas kiaušinių
40 gramų avinžirnių miltų (ar kitokių miltų)
0.5 šaukštelio druskos
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
2 žiupsneliai kario
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsniu užpilti karštu vandeniu. Uždengti ir palikti 20 minučių pastovėti išbrinkti. Išmaišyti ir palikti atvėsti.
2.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka (kartu su žieve), pabarstyti druska ir palikti 10 minučių pastovėti. Pastovėjusią masę imti delnu ir gerai nuspausti nuo skysčio. Sudėti į avižinius dribsnius.
3.
Įmušti kiaušinį, berti miltus, prieskonius, gerai išmaišyti. Masė turi būti gana tirštos avižinės košės konsistencijos. Jei būtų skystoka, galite berti dar šiek tiek miltų.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų iki vidutinės kaitros. Šauktu kabinti kepsnelių masės ir dėti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus.
Patarimai:
•
Miltus galima pakeisti ir kitokiais, tik nuo konkrečios miltų rūšies priklausys, kiek jų reikės. Turėkite omenyje, kad jeigu rinksitės, pvz., kvietinius miltus, kepsneliai nebebus be glitimo.
•
Kepsneliams rinkitės "netraukiančią" keptuvę nelipniu paviršiumi, kadangi tešla gana kibi.