INGREDIENTAI: 300 gramų kopūstų
2 vienetai morkų
60 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas svogūnų
6 šaukštai sultinio
4 šaukštai pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis kario prieskonių (arba kitų mėgstamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įpilti verdančio vandens, suberti spanguoles ir palaikyti apie 15 minučių, tuomet nupilti vandenį, spanguoles nusausinti.
2.
Morkas sutarkuoti, kopūstą sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti, svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti morkas, kopūstą.
4.
Į dubenį sudėti pomidorų pastą, supilti sultinį ir išmaišyti. Supilti į keptuvę su morkomis ir kopūstu. Suberti kario prieskonius, druską, pipirus, spanguoles ir išmaišyti. Uždengti dangtį ir troškinti apie 20 - 30 minučių iki kol daržovės suminkštės.