TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Omletas su voveraitėmis ir žalumynais
Omletas su voveraitėmis ir žalumynais

Porcijų skaičius: 1


INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
2 šaukštai grietinėlė, 36% riebumo
1 šaukštelis sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį svogūnų laiškų (arba krapų, petražolių ar kitų žalumynų)
Įdarui:
150 gramų voveraičių
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Didesnes voveraites supjaustyti mažesniais gabalėliais, mažesnes galima palikti nepjaustytas. Tuomet smulkiai supjaustyti česnaką.

2.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Tuomet sudėti voveraites ir kepti apie 15 minučių iki kol suminkštės ir iškeps. Tuomet suberti česnaką, berti druską, pipirus ir išmaišyti. Kepti kelias minutes ir atidėti.

3.
Omletui paruošti į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti. Tuomet pilti grietinėlę, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.

4.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti ir supilti kiaušinių plakinį. Kepti kol beveik sustings iš viršaus (galima uždengti keptuvę dangčiu, kad kepimo procesas vyktų greičiau). Tuomet atsargiai apversti.

5.
Ant vienos omleto pusės dėti voveraičių įdarą, o kitą pusę užlenkti, tuomet atsargiai perkelti ant lėkštės. Pabarstyti smulkintais svogūno laiškais ar kitais žalumynais.




admin · 2023-03-08 06:00 · 421 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt