INGREDIENTAI: 4 kilogramai morkų
600 mililitrų pomidorų padažo
6 vienetai svogūnų
250 mililitrų aliejaus
250 mililitrų acto 9%
150 gramų cukraus
6 skiltelės česnako
2 šaukštai druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas sutarkuoju burokine tarka. Jei turite kombainą, galite smulkinti ir juo. Morkos bus traškesnės, jei jas pjaustysite specialia tarka, kuri pjausto šiaudeliais.
2.
Svogūnus smulkiai supjaustau. Česnakus smulkiai sukapoju.
3.
Didesniame puode įkaitinu dalį aliejaus ir jame apkepu svogūnus iki bus gražiai auksinės spalvos. Sudedu česnakus ir dar porą minučių pakepinu. Tada sudedu morkas, supilu likusį aliejų ir vis pamaišydama troškinu, kol morkos truputį susileidžia (apie 10 minučių). Tada beriu cukrų, druską, maltą papriką, pilu pomidorų padažą ir viską patroškinu dar apie 10-15 minučių. Prieš baigiant troškinti supilu actą (jo pagal skonį galite pilti ir šiek tiek mažiau ar daugiau), išmaišau ir patroškinu dar kelias minutes. Paragauju, jei norisi daugiau sūrumo, saldumo ar aitrumo, atitinkamai įdedu dar šiek tiek prieskonių.
4.
Dar karštą mišrainę sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius, spusteldama šaukštu, kad neliktų oro tarpelių. Užsuku sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai užkloju (kaldromis ar striukėmis) ir palieku, kol visiškai atvės.