INGREDIENTAI: 500 gramų šokoladinių sausainių
200 gramų sviesto (apytikriai)
2 šaukštai kakavos
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
Įdarui:
400 gramų varškės
100 gramų aviečių (arba braškių ar kitų uogų)
30 gramų kokoso drožlių
2 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrinti su kočėlu, jei turite, galima smulkinti elektriniu maisto smulkintuvu. Suberti į dubenį.
2.
Į dubenėlį dėti sviestą ir ištirpinti garų vonelėje, jei turite, galite trumpai pašildyti mikrobangų krosnelėje iki kol sviestas ištirps.
3.
Į dubenį su sausainiais supilti sviestą, berti kakavą ir viską gerai išmaišyti. Masė turi būti tokia, kad sugniaužus delne neišbyrėtų, o būtų standi, t.y. padarius kamuoliuką, jis išliktų formoje, nesutrupėtų.
4.
Ant stalviršio patiesti maistinės plėvelės. Sudėti sausainių masę ir delnais išskirstyti į maždaug 1 cm storio stačiakampį.
5.
Kremui į dubenėlį dėti varškę, berti cukraus pudrą ir sutrinti elektriniu plaktuvu arba labai gerai sutrinti šakute. Suberti kokoso drožles ir permaišyti.
6.
Į indelį sudėti avietes ir šiek tiek patrinti šakute.
7.
Ant paruoštos sausainių masės dėti varškės masę ir paskirstyti per visą plotį, tuomet sudėti šiek tiek sutrintas avietes. Atsargiai, bet tvirtai susukti vyniotinį. Kad būtų lengviau, sukite maistinės plėvelės pagalba - su plėvele pakelkite, pasukite, nuimkite šiek tiek plėvelės, tuomet vėl pasukite.
8.
Paruoštą vyniotinį įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms. Tuomet nuimti plėvelę, pabarstyti cukraus pudra, pjaustyti ir mėgautis.