INGREDIENTAI: 6 vienetai vištienos blauzdelių
3 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas raudonosios paprikos
100 gramų makaronų (tinka bet kokie sriubai)
2 skiltelės česnako
0.5 pundelio petražolių
2 šaukštai kvietinių miltų
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
20 gramų sviesto
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vieną svogūną ir morką stambiai supjaustykite.
2.
Vištieną užpilkite 2 l vandens ir užkaiskite. Kai užvirs, nugriebkite putas, pasūdykite, dėkite lauro lapą, petražolių kotelius, vieną stambiai supjaustytą morką bei svogūną ir virkite, kol mėsa ims atsiskirti nuo kaulų apie 30 min. Vištieną išimkite, nukaulinkite, pašalinkite odeles. Sultinį nukoškite.
3.
Likusius svogūnus ir papriką supjaustykite plonais šiaudeliais, morką rupiai sutarkuokite.
4.
Storadugniame puode pakaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą ir pakepinkite morkas su svogūnais. Kai daržovės paskrus, įspauskite česnakus, pridėkite paprikas, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min ant vidutinės ugnies. Pilkite į puodą 200 ml vandens, berkite miltus ir leiskite užvirti. Išmaišę, supilkite nukoštą sultinį, dėkite vištieną ir pavirkite dar kelias minutes. Jei trūksta skonio, gardinkite sriubą druska bei pipirais, berkite makaronus ir šutinkite, kol jie bus minkšti.
5.
Kiaušinius išvirkite, praaušinę nulupkite ir perpjaukite per pusę.
6.
Tiekite sriubą su kiaušinio pusele, dekoruokite petražolėmis.