INGREDIENTAI: 1 vienetas brokolių (didelio)
300 gramų konservuotų avinžirnių
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
pagal skonį džiovintų spanguolių
pagal skonį saulėgrąžų
Padažui:
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas obuolių acto
1 šaukštelis dižono garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui į dubenėlį supilkite obuolių actą, alyvuogių aliejų, klevų sirupą, įdėkite garstyčių, įberkite druskos, pipirų. Viską išmaišykite.
2.
Brokolius nuplaukite, tada supjaustykite nedideliais žiedeliais ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 8-10 minutes.
3.
Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti (galite brokolių ir žiedinių kopūstų neplikyti kaip kam skaniau).
4.
Svogūnus susmulkinkite.
5.
Į dubenį sudėkite brokolius, avinžirnius, svogūnus, suberkite džiovintas spanguoles, saulėgrąžas.
6.
Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.