TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Traškios brokolių salotos su avinžirniais
Brokolių salotos

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
1 vienetas brokolių (didelio)
300 gramų konservuotų avinžirnių
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
pagal skonį džiovintų spanguolių
pagal skonį saulėgrąžų
Padažui:
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas obuolių acto
1 šaukštelis dižono garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui į dubenėlį supilkite obuolių actą, alyvuogių aliejų, klevų sirupą, įdėkite garstyčių, įberkite druskos, pipirų. Viską išmaišykite.

2.
Brokolius nuplaukite, tada supjaustykite nedideliais žiedeliais ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 8-10 minutes.

3.
Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti (galite brokolių ir žiedinių kopūstų neplikyti kaip kam skaniau).

4.
Svogūnus susmulkinkite.

5.
Į dubenį sudėkite brokolius, avinžirnius, svogūnus, suberkite džiovintas spanguoles, saulėgrąžas.

6.
Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.




admin · 2023-03-07 09:00 · 399 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt