INGREDIENTAI: 3.5 stiklinės miltų
250 mililitrų vandens
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į vandenį berti druską, įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Tešlą padalinti į 8 - 10 kamuoliukų. Kiekvieną plonai iškočioti. Jei kepsite mažesnėje keptuvėje, dalinkite į daugiau dalių, jei didesnėje - į mažiau. Lavašas turi būti gana plonas.
3.
Lavašus kepti sausoje keptuvėje po 2 - 3 minutes iš abiejų pusių.
4.
Iškeptą lavašą šiek tiek suvilgyti vandeniu, dėti vieną ant kito ir užkloti rankšluostėliu, kad nedžiūtų ir išliktų elastingas.