TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 18:33
Tinginukų "Napoleonas" su maskarpone
Tinginukų "Napoleonas" su maskarpone

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
4 lapai bemielės sluoksniuotos tešlos (iš standartinės 500 g pakuotės su 5 ar 6 lapeliais)
500 gramų maskarponės sūrio
500 gramų graikiško jogurto (9-10 % riebumo)
120 gramų rudojo cukraus
pagal poreikį šermukšnių uogienės (arba bruknių uogienės nebūtinai)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atvėsintus tešlos lapelius dedu ant kepimo popieriumi (ar silikoniniu kilimėliu) išklotos skardos, ją dedu į orkaitės vidurį ir jungiu 220 C kaitrą. Kepu apie 30 minučių.

2.
Tuo metu į gilų indą sukrečiu maskarponę ir jogurtą, beriu cukrų ir elektriniu plakikliu plaku, kol ištirpsta cukrus, užtrunku apie dvi minutes.

3.
3 iškeptus ir atvėsintus lakštus, jei jie kepdami labai išsipūtė, pjaunu pusiau, o ketvirtą sutrupinu. Į kekso kepimo formą dedu vieną lakštą ar jo pusę, pertepu jį kremu, antrą sluoksnį dar patepu uogiene, ir taip renčiu tortą, paskutinis sluoksnis turi būti kremo.

4.
Gausiai apiberiu jį trupiniais, taip pat iš torčiuko šonus (dėl to gaminu mano mylimose silikoninėse formose, jos bortai lankstosi) ir dedu į šaldytuvą bent 6 valandoms. Skaniausias po 24 valandų poilsio ir brendimo.

5.
Valgome atpjautomis porcijomis, kadangi torčiukas labai drėgnas, užsigerti nesinori, bet geros kavos puodelis nepamaišytų.




admin · 2023-03-05 09:00 · 297 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt