TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 21:27
Apverstas apelsinų pyragas
Apverstas apelsinų pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1 ir 2/3 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
2 vienetai kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
80 gramų sviesto
1 vienetas apelsinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
100 gramų rudojo cukraus
1 vienetas apelsinų (didesnio)
50 gramų sviesto
2 šaukštai auksaspalvio sirupo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visą sviestą išsiimti iš šaldytuvo dar gerokai prieš gaminant.

2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.

3.
Sviesto dalį, skirtą pyrago masei, gerai išplakti kartu su cukrumi. Po vieną, tebeplakant, sumušti kiaušinius. Dar kartą gerai išplakus supilti pieną, smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir galiausiai miltų mišinį. Maišyti tol, kol nebesimatys sausų miltų.

4.
Dabar galima pasiruošti skardą (naudojau 26 cm apvalią). Sviesto dalį skirtą pyrago viršui išmaišyti su ruduoju cukrumi ir tokia mase ištepti dugną. Ant viršaus dar užpilti auksaspalvio sirupo (jo galima ir nenaudoti, tuomet tiesiog dėti daugiau cukraus) bei gražiai išdėlioti riekelėmis pjaustytą apelsiną.

5.
Pyrago tešlą pilti į paruoštą skardą su apelsinais ir kepti 180 C laipsnių temperatūroje maždaug valandą. Prieš pabaigą vis patikrinti pyragą dantų krapštuku, ar įbedus į centrą ant jo lieka tešlos. Jei ne - galima traukti.

6.
Pyragą paaušinti skardoje, dėti ant jo lekštę ir greitu judesiu viską apversti.



Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje



admin · 2023-03-03 21:00 · 276 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt