INGREDIENTAI: 170 gramų riešutų sviesto
80 gramų avižinių dribsnių
200 gramų cukraus
60 mililitrų pieno
60 gramų sviesto
35 gramai kokoso drožlių
25 gramai kakavos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kepimo skardą ar didesnę pjaustymo lentelę ištieskite kepimo popieriumi. Nesiįjaudinkite, kepti nereikės! Padėkite į šalį.
2.
Didesniame puode sumaišykite cukrų, pieną, sviestą, druską ir kakavos miltelius. Dėkite ant viryklės ir nuolat maišydami užvirinkite. Kai masė užvirs ir burbuliuos, pavirkite dar 1 minutę maišydami.
3.
Puodą nukelkite nuo kaitros, suberkite avižinius dribsnius, kokoso drožles, sudėkite riešutų sviestą ir viską gerai išmaišykite.
4.
Dėkite po šaukštą masės ant kepimo popieriaus ir leiskite visiškai atvėsti. Šiame etape svarbu darbuotis greitai, nes masė greitai stingsta, matysite, kad pirmieji sausainiai labiau plėsis, bėgs, o paskutinius jau beveik reikia spustelėti, kad būtų plokštesnės formos. Aš paprastai naudoju šaukštą pakabinti masei ir šaukštelį jai padėti ant popieriaus.