INGREDIENTAI: 397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų pistacijų (pastos)
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
pagal poreikį pistacijų (kepintų, smulkintų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Saldintą sutirštintą pieną sumaišyti su pistacijų pasta.
2.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Pistacijų masė, net ir be papildomo cukraus, yra pakankamai saldi, todėl į grietinėlę galima įberti šiek tiek citrinos rūgšties ir taip sušvelninti saldumą.
3.
Grietinėlę įmaišyti į pistacijų masę. Viską išmaišyti iki vientisos konsistencijos.
4.
Pilti į šaldymo indą, dėti į kamerą, kol visiškai sustings. Pradėjus stingti, ledus galima paskaninti kepintais, smulkintais pistacijų riešutais.