INGREDIENTAI: 1 vienetas kalakutienos filė
0.5 pundelio smidrų
200 gramų šaltai rūkytos šoninės (plonų juostelių)
4 šaukštai kreminio sūrio (su žolelėmis)
1 saujelė saulėje džiovintų pomidorų
pagal poreikį prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kalakutienos filė gabalą pjaudamas pusiau išilgai, bet ne iki galo, išskleidžiau, kad būtų kuo platesnis lengvai pamušiau storesnėse vietose, per visą plotą pabarsčiau prieskonių mišiniu.
2.
Keptuvėje su nedideliu kiekiu vandens nuplikiau smidrus.
3.
Džiovintus pomidorus pasmulkinau.
4.
Ant mėsos nestorai užtepiau kreminio sūrio su žolelėmis, sudėliojau smidrus, ant viršaus smulkintus džiovintus pomidorus. Standžiai susukau į vyniotinį, apsukau plonai pjaustyta šalto rūkymo šonine ir tvirtai suvyniojau į maistinę plėvelę. Padėjau valandai į šaldytuvą.
5.
Prieš kepant, išėmiau vyniotinį iš plėvelės, apsukau folija.
6.
Kepiau kepsninėje. Puikiai iškeps ir orkaitėje - 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 90 min ir dar apie 10 min be folijos, kad apskrustų.
7.
Valgėme su "Mac n cheese" apkepu.